Barbarisk festival: 500.000 dyr ofres

Op mod 800.000 mennesker deltager i festival-massakre i Nepal, hvor op mod en halv million dyr slås ihjel med sabler og knive de næste to dage ADVARSEL: Voldsomme billeder

Omkring 500.000 bøfler bliver i disse dage  slået ihjel med knive under en festival for den hinduistiske magtgudinde. (Foto: AP)
Omkring 500.000 bøfler bliver i disse dage slået ihjel med knive under en festival for den hinduistiske magtgudinde. (Foto: AP)
Følg Samfund

I dag begyndte den blodige nedslagtning af en halv million geder, bøfler, høns, svin, rotter, duer og ænder i den nepalesiske landsby Bariyapur nær grænsen til Indien.

Den religiøse Gadhimai-festival afholdes hvert femte år, og i 2004 tiltrak blodbadet 800.000 tilskuere, selv om 'kun' 200.000 dyr mistede livet.

Tilskuerne valfarter især til fra Indien, hvor religiøse ofringer er blevet gjort forbudt over det meste af landet.

Dyreværnsorganisationer i hele verden prøver med næb og kløer at få stoppet de rituelle nedslagtninger, der betegnes som barbariske, inhumane og unødvendige.

Bøfler i smertehelvede
Især den planlagte ofring af mere end 20.000 bøfler vækker afsky, fordi bøflerne lider specielt meget.

De bliver halshugget med sværd og sabler, men da man ikke kan hugge hovedet af dem med et enkelt hug, bliver de ofte hugget i bagbenene først.

Når de så ligger i et sandt smertehelvede på jorden, kan bødlerne tage sig tid til at hugge hovedet af dem med flere sværdslag mod halsen.

Ofringerne er overstået på to dage, og afsluttes altså i morgen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind