Menighedsrødder rystede efter brutalt overfald

Det er rystede menighedsrådmedlemmer, der i dag dækker op til julebazar i kirken. I nat blev præsten og et medlem af medighedsrådet på Østerbro overfaldet og stukket ned med kniv af ukendte gerningsmænd

Det var en chokerende oplevelse for alle i Kildevælskirken på Østerbro, at kirkens kvindelige præst og et menighedsrådsmedlem i nat blev stukket ned med kniv af helt unge røvere. (Foto: kenneth Meyer)
Det var en chokerende oplevelse for alle i Kildevælskirken på Østerbro, at kirkens kvindelige præst og et menighedsrådsmedlem i nat blev stukket ned med kniv af helt unge røvere. (Foto: kenneth Meyer)

Menighedsmedlemmerne i Kildevældskirekn på Østerbro er dybt chokerede. I nat klokken lidt i fire blev tre af deres kolleger udsat for et helt umotiveret og meningsløst overfald. De tre - en af kirkens kvindelige præster, et mandligt medlem af menighedsrådet og en kvinde med tilknytning til kirken - var på vej hjem fra en julefrokost. De havde netop lukket og slukket i kirken og var kun nået 50-60 meter væk, da de blev passet op af to unge mænd.

- Vi er dybt rystede over, hvad der er sket. Jeg har talt kort med præsten, og hun er meget chokeret over den modbydelige nat, hun har været igennem, siger den anden præst Wilbrandt Kjær til Ekstra Bladet.

Også lørdag morgen i kirken, hvor man er ved at gøre klar til dagens julebazar, er der en trykket stemning. Ingen havde forestillet sig, at den hyggelige julefrokost i kirken skulle ende i et mareridt for tre af deltagerne.

Ifølge politiet blev den 58-årige præst snittet i hænderne og i ansigtet med en kniv, før de to unge røvere tog hendes taske. Det 58-årige mandlige menighedsmedlem blev stukket med kniven i maven og er stadig indlagt efter en længerevarende operation i morges.

De to gerningsmænd er stadig på fri fod, og politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har set noget.

Røverne beskrives som:

A: Dansk, 16-17 år, høj, tynd og blond. Han er iført beigefarvet jakke med en mørk pelskrave.

B: Udenlandsk udseende med kraftigt hår, 16-17 år.

Har man oplysninger i sagen, skal man kontakte Københavns Politi på 114 eller 33 14 14 480 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere