Klima-nørdernes kæledægger

Showbiz-stjerner går i spidsen for at beskytte klimaet

Leonardo DiCaprio er en af de superstjerner, som er blevet miljøfolkets kæledægger op til klimatopmødet i København. (Foto: AP)
Leonardo DiCaprio er en af de superstjerner, som er blevet miljøfolkets kæledægger op til klimatopmødet i København. (Foto: AP)

Leonardo DiCaprio er en af klima-forkæmpernes allerstørste kæledægger. Hollywood-stjernen bag alarmklokke-filmen 'Den 11. time' kører det energirigtige bilmærke Prius, og han får ros fra miljøgrupper for bl.a. at afvise private jetfly til fordel for rutefly. DiCaprio har sagt, at den globale opvarmning er verdens største mijøudfordring.

Men DiCaprio er langt fra den eneste superstjerne, som i øjeblikket gør sig bemærket som forkæmper for klimaet. Telegraph.uk lister nogle af de andre op som 'kendisser for København':

Nej tak til Tony Blair
Thom Yorke, forsanger i Radiohead, har afvist at mødes med Tony Blair for at diskutere klima, fordi den tidligere britiske premierminister i Yorkes øjne ikke har nogen miljømæssig troværdighed.

Yorke har udtalt sig kritisk om sit eget energiforbrug - han angriber musikverdenens brug af fly og har sagt, at han vil overveje at droppe turneerne, hvis ikke der kommer nye standarder for udledning af drivhusgasser.

Cate Blanchett fremhæves, fordi hun på et møde i maj i Bella Centret talte dunder ved erhvervslivets klimatopmøde. Den australske filmstjerne sagde til erhvervslederne, at de må sænke CO2-udledningen og øge genbrug, og hun fastslog:

- Politisk fiasko i København i december er ganske enkelt uacceptabel, og denne magtfulde forsamling må spille en fremtrædende rolle i at forhindre en sådan fiasko.

Træ-frøen Sting
Sting er også på kæledægge-listen. Rockstjernen fremhæves for tidligt at have engageret sig i kampen for bevarelse af regnskovene - en kamp, som bl.a. har skaffet ham en navnebror i den sydamerikanske regnskov, hvor en særlig træ-boende frø er opkaldt efter ham - Dendropsophus Stingi.

Forud for topmødet i København har Sting overladt sin sang -Message in a Bottle' til kampagnen som et specielt SOS til omverdenen.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere