Mærsk ville opleve operaen inden sin død

Hr. Møller pressede på for at få bygningen af operahuset færdigt. Ifølge arkitekten fordi han ville være sikker på at opleve det i levende live

Mærsk McKinney Møller pressede arkitekten Henning Larsen og hans tegnestue til at gøre Operahuset færdigt på rekordtid.

Den aldrende skibsreder ville sikre sig, at han kunne være med til åbningen af sit hjertebarn, skriver Henning Larsen i sin nye bog "De skal sige tak!" om tilblivelsen af Operaen:

"Hr. Møller var sidst i firserne, da det hele begyndte. Han ville se operaen stå der, som monument, som mausolæum."

Skibsrederen havde ifølge arkitekten en væsentlig bagtanke, da han donerede Operaen. Hr. Møller ønskede sig en elefantorden, og ifølge arkitekten forbandt han altså den store "gave til det danske folk" med den største orden i Danmark - til sig selv.

"Længe inden han begyndte at tale om præcis en opera på dokøen, nævnte han i en bisætning over for mig noget om en medalje og pegede samtidig på sit jakkerevers. Dengang forstod jeg ingenting. Først senere gik det op for mig, at han havde ment en orden i knaphullet - og først senere fattede jeg, at han havde ment en elefantordenen. Den fik han da også", skriver Henning Larsen.

Mærsk Mckinney Møller modtog elefantordenen i 2000 - kun få måneder efter at A.P. Møllers og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal havde offentliggjort donationen af operahuset på dokøen i København.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere