Dræbte Kenneth mindes på Facebook

Den danske soldat, der onsdag døde, mens han var udstationeret i Afghanistan, bliver mindet blandt andre døde soldater på Facebook. Flere brugere mener ikke, at det kan betale sig at miste flere soldater i Afghanistan. Hvad mener du?

Tidligere i dag blev det offentliggjort, at det var den 23-årige danske soldat Kenneth Patrick Nielsen, som onsdag mistede livet i Afghanistan, hvor han var udsendt.

I taler beskrev premierløjtnant Jon M. Winther den afdøde soldat som 'livsglad og modig', mens oberst Karsten Kjær sagde, at 'seje danske soldater gerne må fælde en tåre'.

I facebook-gruppen ' Til ære for alle danske dræbte soldater', udtrykker flere brugere deres følelser.

'Min gamle klassekammerat mistede sin storebror i går. Kun 23 år. Det er slet ikke til at forstå. Det er på ingen måde retfærdigt. Jeg kan ikke beskrive, hvor dyb medfølelse og sorg, jeg har med ham og hans familie. Det er så sørgeligt med alle de faldne soldater. Jeg føler med kammerater og familier. Må i hville i fred', skriver en bruger.

Flere skriver mindeord i samme stil:

'R.I.P kenneth. Tankerne går til vennerne og familien.

'Få soldaterne hjem'
Alle brugerne på sitet sympatiserer med de afdøde soldater, men flere mener, at det er på tide at trække soldaterne hjem.

'Få dem ud nu. R.I.P til alle de afdøde. Jeg føler dyb empati for de afdødes familier. De danske soldater skal væk derfra omgående', skriver en bruger.

Det er flere enige i:

'Det fandema sørgeligt at se, hvor mange der kommer til skade og omkommer i et land som Afghanistan. Det gavner jo overhovedet ikke Danmark. Få dem ud', skriver en bruger.

Midt mellem alle disse personer, er der dog en enkelt person, som har overvejet at tage ned i krigszonen.

'Det er trist at se på alle de billeder af de savnede soldater. De er alle så unge, og deres liv er lige begyndt. Har stor respekt for alle soldaterne, og håber alle de andre ude kommer godt hjem. Jeg havde selv tanken om at tage ind i hæren.?', slutter han retorisk.

Er det indsatsen værd?
Kenneth Patrick Nielsen blev dræbt til fods, da en sprængladning pludseligt eksploderede i nærheden af patruljebasen Barakzai.

På Hærens Operative Kommandos hjemmeside siger næstkommanderende i Den Danske Kampgruppe Michael Engholm:

- Jeg tror, at vi alle vakler en stund, når vi mister gode danske soldater for den opgave, vi er sat til at løse. Spørger os selv, om det er prisen værd. Er det værd at miste kammerater for? Er det værd at risikere livet for?, men fastholder, at det er indsatsen værd.

Er du enig i, at det er indsatsen værd? Kom med din kommentar.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere