Kommune lækkede ansattes cpr-numre

Kommune har ved en fejl haft ansattes cpr-numre liggende frit tilgængeligt på internettet. Nu er det næsten umuligt at slette dem igen

180 ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune har i flere måneder haft deres fulde cpr-numre liggende frit tilgængeligt på internettet. Men selv om kommunen nu er klar over den alvorlige fejl, så er det særdeles svært at fjerne de følsomme oplysninger igen.

Torsdag blev kommunen opmærksom på problemet og kontaktede blandt andre søgemaskinefirmaet Google for at få hjælp til at fjerne oplysningerne. Det er to lister med fulde cpr-numre.

Søgemaskiner som Google laver hele tiden kopier af internetsider for at gøre det lettere at søge på deres søgemaskine. Derfor har man kunne finde en kopi - eller en såkaldt cache-version - af listerne på Google.

- Status er lige nu, at det er lykkes os, at få Google til at fjerne cache-versionerne af de to lister fra deres søgemaskine, men at vi har fundet endnu et link til den ene af listerne og kæmper videre for at få den fjernet, skriver kommunen i en pressemeddelelse og kalder sagen for "en dybt beklagelig fejl, som er i strid med persondataloven".

Kommunen bruger cpr-numre til at identificere sager i sagsbehandlingssystemet. Det er lister over sagerne og tilhørende cpr-numre på omkring 180 medarbejdere i kommunen, der ved en fejl er endt på internettet. Man kan eksempelvis se, at der er lavet en ansættelseskontrakt på en navngiven medarbejder - og se dennes cpr-nummer.

- Denne sag viser med al ønskelig tydelighed, at når først man har publiceret ting på internettet, så er det kompliceret at trække det tilbage, skriver kommunen i sin redegørelse.

Kommunens foreløbige undersøgelse viser, at to lister med navne og cpr-numre på omkring 180 medarbejdere har været tilgængelige på kommunens hjemmeside i perioden fra midt i juli til 2. november 2009 - og efterfølgende i en cache-version på Google.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere