6.000 tørstige kameler henrettes

De får på puklen: Massehenrettelse af tørstige kameler, der belejrer landsby

En - ganske vist lille - kamel forsøger at bryde ind i et hus i Docker River. (Foto: AP)
En - ganske vist lille - kamel forsøger at bryde ind i et hus i Docker River. (Foto: AP)

Som ekstrabladet.tv kunne berette i går, har 6.000 tørstige kameler invaderet den lille landsby Docker River i Northern Territory i Australien i deres søgen efter vand.

Området har været ramt af tørke gennem længere tid, og de vilde kameler har som en sidste udvej søgt mod beboede områder for at finde vand.

I begyndelsen fandt indbyggerne det charmerende, da der kom godt 30 kameler til byen, men efter at flokken er vokset til 6.000, er der blevet slået alarm, fordi landsbyen nu er under decideret kamel-belejring og truet på sin eksistens.

Kamelerne har løbet byen over ende og har smadret hegn, vandtanke, vandrør, fødevare-lagre og forsøger at bryde ind i ejendomme for at få noget at drikke.

Drikkevandsreservoirer i byen er blevet forgiftet af lig af kameler, der er blevet trampet ihjel af deres artsfæller.

En god del af Docker Rivers befolkning tør ikke forlade deres hjem af frygt for at blive overfaldet af de store, desperate dyr, rapporterer AP.

Onsdag lancerede delstatsregeringen planen for Docker Rivers overlevelse.

- Det er en helt usædvanlig krisesituation, som kræver handling straks. Tiden arbejder imod os, for flokken vokser hele tiden, siger den lokale minister Rob Knight.

I næste uge vil en gruppe helikoptere forsøge at skræmme de mange tusinde kameler ud i ørkenen 15 kilometer fra Docker River. På tilpas afstand af byen vil alle kamelerne blive skudt og deres kadavere bliver efterladt til at gå i forrådnelse.

Planen om nedslagtningen har allerede fået dyrevenner på barrikaderne:

- Man skulle hellere fokusere på at indrette byen på en måde, så kamelerne ikke kan invadere den. Det er forfærdeligt, at man vil reagere med at bruge skydevåben i denne situation. Først bliver kamelerne stressede af de lavtflyvende helikoptere, der skal jage dem ud i ørkenen og væk fra vandet, og derpå bliver de pløkket ned fra helikopter som i en anden Rambo-film. Mange af dyrene vil formentlig kun blive såret og bliver efterladt til en meget pinefuld død, siger Glenys Oogjes, der repræsenterer en australsk dyreværnsgruppe.

1 af 3 Tamme heste og vilde kameler kæmper om adgangen til et drikketrug. (Foto: AP)
2 af 3 Hvor fedt ville du selv synes, det var at have 6.000 kameler i din baghave? (Foto: AP)
3 af 3 En - ganske vist lille - kamel forsøger at bryde ind i et hus i Docker River. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere