Hr. Møller ville have høje toiletter

Mærsk Mc-Kinney Møller satte sit tydelige præg på Operahuset - helt ned til toiletternes indretning. Han bestemte, at toiletterne blev højere end normalt

Mærsk Mc-Kinney Møller satte sit tydelige fingeraftryk på Operahuset i København. Den gamle skibsreder har blik for detaljen - og lod ikke nogen beslutninger om operaens arkitektur og indretning gå sit skrivebord forbi.

Sådan skriver arkitekt Henning Larsen i sin bog om operaens tilblivelse 'De skal sige tak!'. Blandt andet lå toiletternes indretning Hr. Møller meget på sinde.

- Hr. Møllers interesse for toiletter var et tilbagevendende tema, både da vi tegnede Churchill College i Cambrigde og Operaen, bl.a. højden på toiletsædet, toiletternes antal, bredde ect. Hr. Møller ville se alt i 1:1, skriver Henning Larsen i bogen.

Han beretter, at intet var for småt til at interessere skibsrederen, som var bygherre på operaen. Og hvis personlige præferencer tidligere har sat præg på bygninger udformet af Henning Larsen.

- I Churchill Kollege måtte vi bygge et enkelt, fuldt færdigt kollegieværelse med alt inventar og med tilhørende brusekabine og toilet og håndvask etc. Men da Hr. Møller har lange ben, resulterede det naturligvis i ekstra høje toiletter, og der er sikkert en del college-beboere af mere normal, dvs. lavere højde, der har undret sig og har måtte stå/sidde på tæer, skriver arkitekten i bogen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere