Dubai: Stop for afdrag var planlagt

Dubai forsøger at berolige finansmarkederne og erklærer, at det midlertidige stop for betaling af Dubai Worlds gæld er velovervejet.

De fleste tænker rigdom, ekstravagante bygerier og livstil, når de tænker på Dubai. Nu truer finanskrisen også her. (Foto: AP)
De fleste tænker rigdom, ekstravagante bygerier og livstil, når de tænker på Dubai. Nu truer finanskrisen også her. (Foto: AP)

Emiratet Dubais midlertidige stop for betaling af koncernen Dubai Worlds gæld er velovervejet og nøje planlagt.

Det siger formanden for den øverste finanskomité i emiratet. Han tilføjer, at reaktionen på aktiemarkederne verden over ikke kommer som nogen overraskelse.

- Vores intervention i Dubai World var omhyggeligt planlagt og afspejler dens særlige økonomiske stilling, udtaler sheik Ahmed bin Saeed al-Maktoum.

- Regeringen står i spidsen for en omstrukturering af dens kommercielle operationer med fuldt kendskab til, hvordan markederne ville reagere. Vi forstår markedernes og kreditorernes bekymring i særdeleshed.

- Imidlertid har vi måttet intervenere på grund af behovet for at gribe beslutsomt ind for at gøre noget ved en bestemt gældsbyrde.

Dubai overraskede alle ved at bede Dubai Worlds kreditorer om et stop for betaling af renter og afdrag i mindst et halvt år.

Kreditvurderingsinstituttet Standard and Poor's beskriver skridtet som manglende overholdelse af forpligtelserne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere