Københavns Universitet fyrer op mod 130

Senest ved udgangen af januar 2010 har op mod 130 medarbejdere på Københavns Universitet fået en fyreseddel. Underskud i sigte på trods af sparerunde.

Omkring 130 medarbejdere på Københavns Universitet (KU) vil senest i løbet af januar næste år blive fyret. Universitetet er i gang med en større sparerunde og må i den forbindelse sige farvel til medarbejdere, forklarer kommunikationschef Jasper Steen Winkel.

- Vi kan ikke sige, om antallet ender på 130, men det er, hvad vi har meldt ud, siger han.

Der er omkring 8000 ansatte på universitetet, og sparerunden er et forsøg på at rette op på et budget med underskud. Fyringerne vil betyde besparelser på 60-70 millioner kroner, men det er ikke nok til at undgå et underskud.

- Vi opererer med et underskud på 21 millioner kroner efter denne her runde, siger kommunikationschefen.

Han bekræfter, at der er lagt op til fyringer af cirka 20 medarbejdere i Fællesadministrationen. Derudover er det op til lederne på de enkelte fakulteter.

- Hvilke områder, det ellers rammer, vil jeg ikke sige endnu. Det er op til dekanerne, siger Jasper Steen Winkel og tilføjer, at en stor del af universiteternes økonomi i dag er båndlagt.

- Vi har færre basismidler - altså midler vi selv kan disponere over. Samtidig modtager vi samlet set færre midler fra staten, end vi havde forventet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere