WWF: Løkkes strategi slået fejl

Rigtig by, men forkert dato - Obama tager ikke klimaet seriøst nok, siger Greenpeace. WWF mener, Obama ikke tør forhandle med Kina og EU

I Singapore for nogle uger siden havde Lars Løkke mulighed fro at føle Obama på tænderne - her sammen med en anden central person i klimadebatten, den australske premierminister Kevin Rudd. (Foto: AP)
I Singapore for nogle uger siden havde Lars Løkke mulighed fro at føle Obama på tænderne - her sammen med en anden central person i klimadebatten, den australske premierminister Kevin Rudd. (Foto: AP)

Hele den danske forhandlingsstrategi for at få en ambitiøs aftale på FN's klimatopmøde er slået fejl.

Det siger John Nordbo, leder af WWF Verdensnaturfondens klimaprogram i Danmark, efter den amerikanske præsident Barack Obamas melding om, at han kommer til klimamødet i København den 9. december - men ikke til den afsluttende del for stats- og regeringschefer den 17. og 18. december.

Obama bange for Hu og Merkel
- Det betyder jo, at Obama ikke kommer til København for at lave en aftale. Han kommer for at udstikke en linje, som andre så må forholde sig til. Men den vil ikke give noget, der minder om et fleksibelt mandat til hans forhandlere, siger John Nordbo.

Obama tør ganske enkelt ikke sidde og forhandle med Kinas præsident, Ju Hintao, og den tyske kansler, Angela Merkel, mener Nordbo.

- Det er dér, tingene er. Man kan sige, at danskerne har satset markant forkert i forhold til at få en 'politisk aftale' i stand. Man skulle langt hellere have brugt tid på at prøve at lave en ordentlig juridisk aftale, siger WWF-chefen.

Ikke foran kameraerne
USA har med den danske strategi fået en undskyldning for, at ambitionsniveauet er trukket ned, mener han.

Klimamedarbejder Tove Maria Ryding i Greenpeace siger i en kommentar, at 'byen er rigtig, men datoen forkert'.

- Klimatopmødet handler ikke om at posere for kameraerne, men om at få en global aftale, der kan stoppe et klimakaos. Præsident Obama er nødt til at være til stede den 18. december samtidig med alle andre verdensledere. Igen den rigtige by, men den forkerte dato.

- Det virker, som om Obama simpelthen ikke tager klimaproblemet tilstrækkeligt alvorligt, siger Tove Maria Ryding.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere