Elever tjekkes af narkohunde

Elever på Århus Tekniske Skole udsat for 'ydmygende og krænkende' kropsvisitationer

Kays Taraki har det mildt sagt ikke godt med, at han og hans bil en morgen blev kontrolleret af en vagtmand og en narkohund: – Det var en underlig oplevelse på den måde at blive krydstjekket, når jeg bare kommer her for at passe min uddannelse.  (Foto: Ernst van Norde)
Kays Taraki har det mildt sagt ikke godt med, at han og hans bil en morgen blev kontrolleret af en vagtmand og en narkohund: – Det var en underlig oplevelse på den måde at blive krydstjekket, når jeg bare kommer her for at passe min uddannelse. (Foto: Ernst van Norde)

Adskillige elever på Århus Tekniske Skole har i de seneste seks uger været udsat for, hvad flere af dem kalder 'ydmygende og krænkende' kropsvisitationer. Skolen har hyret et vagtselskab, fordi ledelsen vil optimere sikkerheden og trygheden på stedet, som direktør Annette Lauridsen formulerer det overfor Ekstra Bladet onsdag .

- Vi tror ikke nødvendigvis, at vi har et stort problem med stoffer blandt eleverne, men vi vil med disse stikprøve-kontroller få et overblik over situationen, siger Annette Lauridsen til Ekstra Bladet.

Flere elever og deres forældre er stærkt utilfredse med vagtselskabets tilstedeværelse. En mandlig 18-årig elev fra VVS-linien beder igennem sin far skolen om en skriftlig undskyldning, fordi vagtfolk og hunde visiterede ham foran alle hans klassekammerater.

- Det er helt uanstændigt, siger elevens far, Claus Hinge, der ifølge direktør Annette Lauridsen snarest modtager sin krævede undskyldning.

Afdelingschef for Jysk Vagt- og Hundetjeneste, Johnny Steinbrenner, afviser, at hans vagter og hunde har udført ydmygende kropsvisitationer.

- Havde vi taget den 18-årige elev med ud på gangen, ville han stå et sted, hvor alle mulige konstant går forbi. Derfor valgte vi at udføre visitationen ved et tomt bord inde i klassen, siger Johnny Steinbrenner til Ekstra Bladet .

Læs mere i Ekstra Bladet onsdag

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere