Elever indåndede kræftfremkaldende dampe

Arbejdstilsynet slår hårdt ned på Helsingør Gymnasium

Lærere og elever på Helsingør Gymnasium har i årevis indåndet giftige og kræftfremkaldende dampe, når der har været undervisning i gymnasiets kemilokale.

Der eksisterer nemlig kun en bordudsugning i lokalet, og det er ikke nok.Det fastlår Arbejdstilsynet i en tilsynsrapport fra den 9. august i år. Helsingør Gymnasium er derfor blevet påbudt at etablere punktudsugninger ved arbejdsstationerne i kemilokalet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gymnasiet har også fået en lang række andre påbud i forbindelse med Arbejdstilsynets besøg. Blandt andet var indeklimaet i undervisningslokalerne for dårligt, og det kan ifølge Charlotte Friis, der er tilsynschef hos Arbejdstilsynet, give hovedpine og utilpashed. Det er ikke kun på Helsingør Gymnasium, der er problemer med manglende udsugning og dårligt indeklima.

- Det er et generelt problem på skolerne i Danmark, at der mangler ordentlig udsugning i kemilokalerne. Vi ser det igen og igen, siger Charlotte Friis til Frederiksborg Amts Avis.Helsingør Gymnasiums rektor, Kristian Jacobsen, erkender problemerne og fortæller, at gymnasiet er i fuld gang med at efterkomme påbuddene.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere