De svenske grise mishandles i stor stil

Den er gal på de svenske svinebedrifter. En dyreværnsgruppe har filmet mishandling af svin, der spiser døde artsfæller, i flere svenske svinestalde

Det er ikke en dans på roser at være svin i en svensk svinebedrift. Mange grise har skader, de mangler halm og meget mere. Det siger dyreværnsgruppen Djurrättsalliancen

Gruppen fortæller ifølge Sveriges Radio, at den i løbet af to år har besøgt omkring hundrede svinebedrifter, og at der så godt som alle steder er tale om grove brud på dyreværnsloven.

En af bedrifterne tilhører Lars Hultström, der er formand for svineproducenternes interesseorganisation Swedish Meat. Her var aktivister på besøg i søndags, hvor de filmede, at grise spiste af en død gris.

En af aktivisterne, Malin Gustafsson, fortæller, at hun ikke troede, at det ville stå så slemt til i svineindustrien. Nu har hun billeder af grise, der har fået bidt haler af, og som mangler øjne, og billeder af døde grise, der bliver spist af artsfæller.

Gruppen har nu politianmeldt 90 af de bedrifter, gruppen har besøgt.

Eskil Erlandsson, landbrugsminister, siger, at han er bedrøvet og oprørt over oplysningerne, og tilføjer, at det nu er op til de "rette myndigheder", at se på sagen.

I øvrigt var Sverige tidligere på året efter de danske svineproducenter, efter at Sveriges Radio havde bragt en række reportager om påstået ringe dyrevelfærd hos danske svineproducenter.

Det førte til, at svenske forbrugere begyndte at tale om boykot af danske svineprodukter.

Op imod en tredjedel af de 140 svenske kommuner sagde på et tidspunkt i et rundspørge, at de vil indskrænke eller helt stoppe køb af dansk svinekød.

De danske svineproducenters organisation Danish Meat Association afviste oplysningerne fra Sveriges Radio som opspind.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere