Koenigsegg køber alligevel ikke Saab

Svenske Koenigsegg køber alligevel ikke bilmærket Saab af amerikanske General Motors. Problemer med at få et banklån på tre milliarder kroner spænder ben

Saab vender alligevel ikke hjem til Sverige. Købet af Saab er nemlig aflyst, siger den svenske bilproducent Koenigsegg.

I en pressemeddelelse siger Koenigsegg, at forhandlingerne med amerikanske General Motors om at købe datterselskabet Saab er afsluttet, og at Koenigsegg ikke længere kan betragtes som kommende ejer af Saab Automobile.

- Vi beklager, at vi er efter seks måneders intense og målrettede forhandlinger er kommet til den smertefulde og svære konklusion, at vi ikke bliver i stand til at gennemføre det planlagte køb af Saab Automobile, siger Christian von Koenigsegg, grundlægger af sportsvognsfirmaet Koenigsegg.

Tilsyneladende har problemerne med at få et banklån på 400 millioner euro (cirka 3 milliarder kroner) hos European Investment Bank været blandt hovedårsagerne til Koenigeggs beslutning.

Firmaet ville have den svenske stat til at hæfte for lånet, men de har ikke kunne få et svar fra den svenske regering.

- Tidselementet har fra start været yderst vigtigt for vores strategi, som skulle puste nyt liv i firmaet. Desværre har forsinkelser i fuldførelsen af handlen ført til usikkerheder, der har forhindret os i succesrigt at udfolde vores forretningsplan for Saab Automobile, siger Christian von Koenigsegg.

Hos General Motors er man skuffet over udmeldingen.

- Vi er selvfølgelig meget skuffede over Koenigsegg's beslutning om at trække sig fra Saab-handlen, siger General Motors topchef, Fritz Henderson.

- Efter dette pludselige retningsskifte, så vil vi bruge et par dage til at overveje situationen og underrette om næste skridt i næste uge, fortsætter Henderson.

En kilde tæt på General Motors siger til nyhedsbureauet Reuters, at firmaets bestyrelse mødes tirsdag i næste uge for at diskutere sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere