Bonusfest i bankerne trods krisen

Bankrisen holder ikke bankerne tilbage, når det gælder om at udbetale bonusser til deres egne ansatte

På trods af store tab og kriselån fra staten betaler mange banker i Danmark snart ekstraordinært store bonusser til et udvalg af ansatte.

I Handelsbanken kan et par hundrede ansatte forvente næsten at få fordoblet deres bonus til mere end én million kroner i gennemsnit, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I landets største bank, Danske Bank, har den gennemsnitlige medarbejder i handelsafdelingen Danske Markets udsigt til at få 100.000 kroner ekstra i samlet løn.

Også i landets næststørste bank, Nordea, er der udsigt til bonusfest. Banken har indtil videre sat 1,8 milliarder kroner af til bonusordninger, hvilket er en stigning på 45 procent i forhold til samme periode året før.

Det vækker bekymring hos Socialdemokraterne.

- Det skriger til himlen, hvis man oplever markant fremgang i indkomsten i den finansielle sektor, samtidig med at skatteyderne påtager sig store risici med lån til bankerne, siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen.

Ifølge en ekspert var bonusordninger netop med til at skabe bankkrisen herhjemme.

- Bonusaftaler kan have stor indflydelse på, at nogle banker tager for store risici. Det var bl.a. tilfældet i Roskilde Bank, hvor direktøren havde en interesse i at pumpe bankens aktiekurs op, siger professor Per H. Hansen fra Handelshøjskolen i København (CBS).

Alle tre banker siger, at bonusfesten skyldes et opsving på de finansielle markeder.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere