Henrettet efter mælkeskandale

To personer er blevet henrettet efter den kinesiske skandale med forgiftet mælkepulver, som dræbte seks børn og gjorder mindst 300.000 syge

Geng Jinping er ifølge kinesiske statsmedier henrettet for sin andel i den store mælkeskandale. (Foto: AP)
Geng Jinping er ifølge kinesiske statsmedier henrettet for sin andel i den store mælkeskandale. (Foto: AP)

Statslige kinesiske medier oplyser her til morgen, at to personer er blevet henrettet for deres medvirken i den skandalesag om forgiftet mælkepulver, som i 2007 og 2008 gjorde omkring 300.00 kinesiske babyer og småbørn syge og dræbte mindst seks.

Sagen rullede i 2008, da det blev opdaget, at det giftige stof melamin under navnet 'proteinpulver' var blevet tilsat mælk. Blandt andet det danske mejeriselskab Arla Foods blev indblandet i skandalen, fordi nogle af leverandørerne til selskabets kinesiske mejeri havde blandet det giftige stof i mælken, som de derved fik højere afregningspris for.

Mejeriselskabet konkurs
Ifølge nyhedsbureauet Xinhua var de dødsdømte i sagen bonden Zhang Yujun, som fra oktober 2007 og frem til august 2008 producerede og solgte 800 ton melamin-pulver, og Geng Jinping, som producerede og solgte forgiftet mad.

Det kinesiske mejeriselskab Sanlu, som var centrum i skandalen og leverandør af langt størstedelen af den giftige mælk, er gået konkurs. Dets kvindelige bestyrelsesformand og mejerichef, Tian Wenhua, fik livsvarigt fængsel, fordi hun hemmeligholdt oplysninger om de syge spædbørn og fortsatte med at sælge 900 ton forgiftet mælkepulver . Hun er også blevet idømt en bøde på 16 mio. kr.

Holdt kæft af hensyn til OL
Sanlu Group, som fik en bøde på 40 millioner kroner, holdt angiveligt mund med det forgiftede mælkepulver for ikke at kaste skam over Kina under De Olympiske Lege sidste sommer.

I alt blev 21 mennesker dømt i sagen.

1 af 3 En kinesisk far til en dødsyggt spædbarn viser en pose af det mælkepulver, som var forgiftet med melamin. (Foto: AP)
2 af 3 Produkter fra mejeriselskabet Sanlu smides på lossepladsen. Selskabet er konkurs, og topchefen idømt livsvarigt fængsel. (Foto: AP)
3 af 3 Geng Jinping er ifølge kinesiske statsmedier henrettet for sin andel i den store mælkeskandale. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere