Unge ledige er det største problem

Et panel af 800 ledere udråber arbejdsløsheden blandt unge som den mest presserende udfordring

Glem alt om madpakker til ældre og klamme toiletter i folkeskolerne. For den stigende ungdomsarbejdsløshed er kommunernes største og mest presserende udfordring.

Sådan lyder meldingen fra over 800 medlemmer af et velfærdspanel af blandt andre kommunaldirektører, afdelingschefer, offentlige institutionsledere og ledere i private virksomheder, som mediehuset Mandag Morgen har lavet en rundspørge blandt efter kommunalvalget.

Velfærdspanelet har ranglistet 30 centrale velfærdsudfordringer ud fra hvor højt, de mener, politikerne i de nyvalgte kommunalbestyrelser og regionsråd bør prioritere dem.

Bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden kommer ind som den absolut største udfordring foran mere fremtrædende valgløfter som ældrepleje, ventelister til daginstitutioner og madordninger i skolerne, der var oppe i valgkampen.

Mere end 60.000 unge under 30 år er i dag ramt af ledighed, hvilket svarer til hver 12. i den ende af arbejdsstyrken. Dertil kommer de mange unge uden job, som ikke er medlem af en a-kasse og ikke modtager kontanthjælp, selvom de er aktivt jobsøgende. Når de bliver talt med, ligger antallet af ledige under 30 år snarere mellem 70-80.000, vurderer Mandag Morgen på baggrund af en kørsel på Danmarks Statistik.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere