12 journalister dræbt i Filippinerne

Over halvdelen af de dræbte gidsler i Filippinerne var journalister. Der er tegn på, at drabene var politisk motiverede

Mindst 12 journalister var blandt de 21 personer, der tidligere mandag blev fundet dræbt i Filippinerne. Det meddeler den internationale medieorganisation Journalister Uden Grænser.

- Aldrig før i journalistikkens historie har nyhedsmedierne lidt så stort et tab af liv på en dag, siger Journalister Uden Grænser ifølge den amerikanske tv-station CNN.

En af præsident Gloria Arroyos rådgivere kalder det 'den mest grusomme massakre på civile' i nyere tid.

Ifølge filippinske medier er drabene tilsyneladende politisk motiverede og er knyttet til militante gruppers forsøg på at forhindre en politisk kandidat til en guvernørpost i at stille op ved et valg næste år.

Kandidaten, Ibrahim Mangudadatu, havde modtaget trusler og fået at vide, at hvis han selv mødte op for at registrere sig som kandidat ved valget, ville han blive slået ihjel. Derfor havde han sendt sin kone og sine søstre af sted for at indlevere papirerne i den tro, at 'kvinderne ville være beskyttede', forklarer journalist Maria Ressa til CNN.

- Det var meningen, at det skulle være en mediebegivenhed for at lade offentligheden vide, at denne politiker ville stille op ved guvernørvalget, siger Ressa.

Blandt de dræbte er også mindst to advokater.

Ligene af de 13 kvinder og otte mænd blev fundet i et område af Maguindanao-provinsen, hvor omkring 30 mennesker blevet taget som gidsler. En talsmand for hæren siger, at der formentlig er flere lig begravet i området.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere