Forårs-forvirring i november. Mail os dine tegn

Forårstemperaturerne i november forvirrer træerne. Har du oplevet besynderlige vejrfænomener så send foto eller upload din video her

Her ses små hvide blomster, som springer ud i foråret på et lille træ. Det kunne lige så vel være novembermåned 2009. Send os dine forårstegn. (Arkivfoto: Polnature)
Her ses små hvide blomster, som springer ud i foråret på et lille træ. Det kunne lige så vel være novembermåned 2009. Send os dine forårstegn. (Arkivfoto: Polnature)

Hvis du er forundret over den varme novembermåned, så er du ikke den eneste. Træerne er mindst lige så forvirrede.

November har indtil videre været frostfri, og danskerne oplever lige nu en forårsagtig temperatur. Flere steder er knopper på træerne endda sprunget ud, som om vi allerede befandt os i marts måned.

- Det forvirrer træerne og planterne, hvis der sker drastiske ændringer i temperaturen. Træernes knopper risikerer at dø og især mindre træer kan komme i fare for ikke at springer ud, siger Erik Dahl Kjær til ekstrabladet.dk

Frostfri for første gang
Ifølge DMI risikerer november at blive frostfri for første gang i Danmarks historie, og det er aldrig sket før i dansk vejrhistorie, som rækker tilbage til 1873.

- Træerne holde både øje med temperaturen samt nattens længde. De registrerer, hvor lang tid der er lyst, og det er meget vigtigt at de kan kalenderen, siger Erik Dahl Kjær fra Natur og Landskab ved Københavns Universitet.

TJEK DIN LOKALE VEJRUDSIGT HER

Send dine forårstegn
På kort sigt er han dog ikke bekymret over det varme klima, som vi oplever lige nu.

- Det som til gengæld bekymrer os forskere er de såkaldte klimaekstremer, hvor vi eksempelvis først har en varm måned, hvorefter der pludselig kommer frost. Det overrasker træerne, og på længere sigt kan forstyrrelsen skade dem, siger han.

Han fortæller, at det ikke er normalt, at træer eller planter springer ud nu.

Du kan sende dine forår i november-billeder på sms eller mail til 1224. Video kan du sende på nationen.tv@eb.dk eller uploade i boksen her til højre.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere