Bøsser og lesbiske får meget langt navn

Landsforening for bøsser og lesbiske har på sit årlige landsmøde i Århus besluttet at tage et nyt, meget langt navn

Landsforeningen for bøsser og lesbiske hedder fremover LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. (Foto: fra foreningens website)
Landsforeningen for bøsser og lesbiske hedder fremover LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. (Foto: fra foreningens website)

En forening med et i forvejen langt navn skifter nu til et lidt længere navn.

Det drejer sig om Landsforeningen for bøsser og lesbiske, der i Århus på sit årlige landsmøde har besluttet at skifte navn.

Som en konsekvens af at Landsforeningen nu inkluderer transpersoner og biseksuelle aktivt i sit politiske, sociale og rådgivende arbejde, har foreningen på sit landsmøde den 21. november 2009 enstemmigt vedtaget, at skifte navn til det mundrette: 'LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner', skriver LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner i en pressemeddelelse.

Reddet af en bindestreg
Er det ikke et meget langt navn?

- Jo, det kan man jo sige. Man kan mene, at det ikke er særligt fængende, men der er jo indsat en bindesteg i navnet, siger H. C. Seidelin, formand for LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner til ekstrabladet.dk.

Selv gætter han på, at folk i daglig tale vil stoppe ved bindestregen og nøjes med LGBT Danmark.

- Men når man varetager et mindretal, er man jo nødt til at lade alle grupper være repræsenteret i navnet, tilføjer formanden over en mobiltelefon fra landsmødet.

Landsforeningens nye navn sender 'et klart signal om, at vi arbejder for mangfoldighed og inklusion for alle LGBT-personer, det vil sige lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Det er et signal om inklusion og mangfoldighed der er vigtigt i forhold til hele det omgivende samfund', lyder det i pressemeddelelsen fra HC Seidelin, som nu skal bestille nye - ekstra brede - visitkort.

Landsmødet fortsætter søndag, hvor der blandt andet skal diskutere nyt principprogram, oplyser LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere