Krav: Børn skal have computere med i skole

Flere danske skoler kræver, at eleverne selv skal medbringe computere til undervisningen. Forældre, lærere og skoleledere kalder det for et brud på Grundloven. Er du enig?

One Laptop Per Child (OLPC) er blandt de udenlandske initiativtagere til et projekt, hvor der udarbejdes billige computere til fattige børn. (Arkivfoto: AP)
One Laptop Per Child (OLPC) er blandt de udenlandske initiativtagere til et projekt, hvor der udarbejdes billige computere til fattige børn. (Arkivfoto: AP)

Flere af landets folkeskoler kræver, at eleverne selv medbringer en computer til undervisningen, skriver Berlingske Tidende.

Men det er et klart brud på både Grundloven og folkeskoleloven, lyder det både fra foreninger af lærere, skoleledere og forældre til børn i folkeskolen.

- Ligesom skoler ikke kan kræve, at eleverne skal købe tyskbøger for at følge med i tysktimerne, kan de heller ikke forlange, at elever skal have computere med til undervisningen, siger Benedikte Ask Skotte, formand for forældreorganisationen Skole og Samfund.

Anders Balle, der er formand for Skolelederforeningen, siger, at vi som samfund har pligt til at stille gratis undervisning og de nødvendige undervisningsmidler til rådighed for børn i folkeskolen. Det står der klart og tydeligt i Grundloven, tilføjer han.

En stikprøve, som Berlingske Research har foretaget blandt 150 folkeskoler, viser, at skoler i Hvidovre, Hjørring og Vesthimmerland kræver, at eleverne selv medbringer computere til undervisningen, og at yderligere seks skoler har planer om at indføre samme krav.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere