Vi slap billigt fra stormen

Selv om der var orkanstyrke i gårsdagens storm, er danskerne sluppet meget billigt, lyder det fra Forsikringsoplysningen

Taget blæste af en bygning på Karensvej i Brabrand, men generelt slap Danmark meget billigt fra stormen. (Foto: Claus Bonnerup)
Taget blæste af en bygning på Karensvej i Brabrand, men generelt slap Danmark meget billigt fra stormen. (Foto: Claus Bonnerup)

Hvis man er vågnet op til stormskader efter gårsdagens kraftige uvejr, er man en af meget få uheldige.

Falck havde kun omkring 500 stormudrykninger i går, selv om der var orkanstyrke i blæstens vindstød.

- Faktisk er vi sluppet så billigt, at vi ikke engang indhenter tal på, hvad stormen har kostet af penge i skader, siger chefkonsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen i København.

Forsikringen dækker stormskaderne
- De helt store tabere er folk uden kaskoforsikring, der har fået skader på bilen. Ansvarsforsikringen dækker ikke, så de må selv betale, siger han til ekstrabladet.dk.

Alle husejere er dækket ind af deres forsikringer, fordi uvejret anderkendes som storm.

- Hvis man har fået skader på sit indbo, er man også dækket ind af indboforsikringen. Der er selvfølgelig stadig noget selvrisiko, siger Christian Skødt.

Han opfordrer folk til at tage billeder af skaderne, og i øvrigt få repareret dem hurtigst muligt. Forsikringen dækker udgifterne til håndværkere.

Dyrt for forsikringsselskaber
Som en hver anden storm, bliver denne omgang rusk også dyr for forsikringsselskaberne.

Alm. Brand oplyser i en pressemeddelelse, at de stormen har kostet dem i omegnen af 20 millioner kroner.

De forventer mellem 1200 og 1500 skadesanmeldelser.

Når skaden er sket.

Ikke alle er sluppet gennem uden stormskader .

Nedenfor er Forsikringsoplysningens gode råd ved stormskader på hus. Stormskader på biler skal anmeldes til bilens kaskoforsikring.

1. Kontakt hurtigst dit forsikringsselskab. Hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp. Aftal eventuelt besøg af taksator. Skader på huset anmeldes til husforsikringen mens skader på indbo anmeldes til din indboforsikring.

2. Gør hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede den er.

3. Dæk ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.

4. Luk huller i taget eller få dem dækket over med presenning.

5. Er der udsigt til nedbør, så flyt de indbogenstande, der er umiddelbart under huller i taget, så der ikke sker vandskade på disse. Det, der ikke kan flyttes, bør dækkes med plastik. Det gælder også tæpper og trægulve.

6. Har der været/er der strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt varer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren. De fleste frysere kan godt klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

7. Kan du ikke selv klare det, så få fat i Falck, en håndværker eller andre, der kan hjælpe dig. Dit forsikringsselskab betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader.

8. Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation.

9. Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Kilde: Forsikringsoplysningen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere