Lene E accepterer undersøgelse i banksag

Ministeriets viden forud for krakket i Roskilde Bank skal undersøges. Det er Økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen, gået med til. Formen er uafklaret

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) går med til en undersøgelse af, om hendes ministerium lang tid før krakket i Roskilde Bank vidste, hvor galt det stod til.

Det siger hun efter et møde i Folketingets Finansudvalg fredag.

- Hvis man ønsker, at departementet skal være en del af undersøgelsen, så har jeg ingen problemer med det. For jeg har absolut intet at skjule, siger hun.

Hun henviser samtidig til, at Rigsrevisionen allerede har været inde i sagen uden at rejse kritik imod ministeriet.

- Det står fuldstændig klart, at økonomi- og erhvervsministeren og departementet ikke har kendt til, at Roskilde Bank havde problemer før sommeren 2008, siger hun.

Interessen samler sig om, at Finanstilsynet allerede i 2007, da Roskilde Bank fik ny direktør, ville have sikkerhed for, at kursen i banken blev ændret. Derfor blev den nye direktør, tidligere BG Bank-direktør Søren Kaare-Andersen, kaldt til en samtale i Finanstilsynet.

- Ministeriet er blevet informeret om, at Finanstilsynet havde en samtale med direktøren, men hverken Finanstilsynet eller Økonomi- og Erhvervsministeriet har vidst noget om, hvor galt det stod til med Roskilde Bank, før vi var fremme i 2008, siger Lene Espersen.

Præcis hvordan en undersøgelse skal skrues sammen er uvist. Ministeren foretrækker en såkaldt forundersøgelse, der skal afklare, om der skal sættes en egentlig tilbundsgående undersøgelse i gang.

Socialdemokraterne vil gå direkte til en egentlig undersøgelse. Dansk Folkeparti var forhindret i at deltage i mødet.

Der er allerede bebudet en undersøgelse af Finanstilsynets rolle.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere