Katolske biskopper i bøn for lukkeloven

På søndag lyder en usædvanlig bøn i de katolske kirker i hele Norden: Bevar lukkeloven. Biskopperne minder om, at søndag er hviledag.

Søndagen skal bruges til at gå i kirke og fordybe sig med sine trosfæller - ikke til at gå på arbejde eller på indkøb, mener de katolske biskopper, som derfor bogstavelig talt vil gå i bøn for at bevare lukkeloven.

Biskopperne har forfattet et såkaldt hyrdebrev om søndagen som hviledag, som vil blive læst højt i alle katolske kirker på søndag. Det er udsigten til en liberalisering af lukkeloven - og dermed måske tomme kirkesale om søndagen, der har fået biskopperne på banen.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) vil afskaffe lukkeloven fra 1. oktober 2012, så alle butikker kan holde åbent hver dag, hvis de har lyst, bortset fra de officielle helligdage. Og det er ikke populært hos biskopperne.

- Som katolikker har vi brug for søndagen for at kunne nære vor tro og derved aflægge vidnesbyrd. Med vort forsvar for søndagen som hvile- og festdag styrker vi ikke kun det indre kirkelige liv. Holder vi søndagen hellig, viser vi vore medmennesker, hvorledes den tiltrængte fritid meningsfyldt kan udformes og udnyttes som en tid med fysisk og åndelig hvile, lyder det fra de katolske biskopper.

Der er kun få gyldige grunde til ikke at troppe op i kirken hver søndag, hvis man er katolik, lyder det i hyrdebrevet.

For eksempel arbejde, man ikke kan fritages for, sygdom eller alderdom. Her kan løsningen være at følge gudstjenesten på TV eller radio - eller selv holde en andagtsstund med en bibel, skriver biskopperne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere