Minkavler taget i dyremishandling

Dansker må ikke længere drive minkfarm i Sverige efter afsløring af horrible forhold for dyrene

(Foto: Länsstyrelsen Skåne)
(Foto: Länsstyrelsen Skåne)

Mink, der er blevet presset sammen i overfyldte bure. Unger med frygtelige bidesår i ansigtet og på kroppen. Døde mink liggende i bunden af burene.

Endnu engang er chokerende billeder af dyremishandling på en minkfarm blevet afsløret.

Denne gang i Sverige - men ejeren er dansker.

Manglende tilladelse
Han hedder Kim Sørensen og kommer fra Svinninge. I Sverige driver han Ponderosa Mink, som ligger syd for Helsingborg ved Kingelstad.

Men det er snart slut.

De svenske myndigheder - Länsstyrelsen - har nægtet ham at drive minkfarm i landet efter en række inspektioner har afsløret horrible forhold for dyrene. 31. januar 2010 skal han være ude.

Kødsår og skorper
Billederne er taget af dyreværnsinspektører, som besøgte farmen flere gange i sommer, fordi Kim Sørensen ikke havde de nødvendige tilladelser til at køre en minkfarm i Sverige.

- Det vi så var, at hvalpene ikke var blevet separeret i tide, og derfor var de begyndt at bide hinanden. Et større antal havde store kødsår og skorper på hovedet og kroppen. Desuden var der mange døde mink i burene, fortæller dyreværnsinspektør Elin Gullander til ekstrabladet.dk

Op til otte mink var presset sammen i bure, hvor der kun må være tre, og omkring 75 mink havde sår på kroppen

Afslag på ansøgning
Kim Sørensen blev pålagt at anskaffe sig en tilladelse og flytte hvalpene tidligere, så de ikke bider hinanden. Ved de efterfølgende besøg blev en del af tingene bedre, men da myndighederne kom 6. november, der forholdene stadig ikke gode nok.

- Det ser fortsat ikke godt ud. I nogle bure sidder en han sammen med to hunner. Sådan må det ikke være, for så er det netop, at de begynder at bide hinanden. Der skal enten være en af være køn eller flere hunner, fortæller Elin Gullander.

21 mink havde gamle såskader, tre havde akutte skader eller viste tegn på sygdom som store sår, infektion og lammelse i bagbenene. Personalet på farmen havde desuden ikke det nødvendige kendskab til minkavl, og der var ingen på gården, der kunne aflive eventuelle akut syge dyr. Derfor kunne syge dyr vente i dagevis på, at der blev gjort en ende på deres lidelser.

Kim Sørensen har efter kontrolbesøgene ansøgt om tilladelse til at drive minkfarm hos Länsstyrelsen, men han har netop fået afslag.

- Vi afgjorde sagen i fredags, og han får ikke lov til at drive minkfarm mere i landet, siger Elin Gullander til ekstrabladet.dk

Flere afsløringer
Den nye sag om minkmishandling kommer i kølvandet på Ekstra Bladet og TV2's afsløring af de horrible forhold på danske min- og rævefarme.

Billeder og videooptagelser af lidende og døde dyr vakte opsigt i Danmark, og Formanden for Dansk Pelsdyravlerforening har nu trukket sig midlertidigt fra sin post, mens politiet undersøger sagerne om misrøgt af mink og ræve på formanden og flere medlemmers farme.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere