Dagens tilbud: Køb aktier i Amagerbanken

Kriseramte Amagerbanken udvider sit kapitalgrundlag. Banken udbyder 11 millioner aktier til kurs 30. Karsten Ree bliver tilbudt omkring seks millioner aktier

Facadeskiltet er stadig gyldent, men fremtiden måske lidt mere gusten for Amagerbanken?Foto: JP
Facadeskiltet er stadig gyldent, men fremtiden måske lidt mere gusten for Amagerbanken?Foto: JP

Amagerbanken vil nu udvide sit kapitalgrundlag med en aktie- og obligationsemission.

Emissionen skal være med til at få banken til at overleve - men lykkes øvelsen ikke, "er det sandsynligt, at Banken ikke kan fortsætte som selvstændig bank", oplyser banken.

Det kan i sidste ende betyde, at Amagerbanken vil være tvunget til at blive opkøbt, eller indgå i en konstruktion, hvor Finansiel Stabilitet overdrage dele banken og andre banker køber de sunde dele.

Amagerbanken sætter omkring 11 millioner aktier til salg til kurs 30, og det er eksisterende aktionærer, der har fortegningsret, oplyser banken.

Derudover vil finansmanden Karsten Ree, der kan blive bankens redningsmand, blive tilbudt omkring 5,5 millioner aktier til kurs 30 og yderligere knap 550.000 aktier til kurs 45.

For yderligere at styrke bankens kapitalgrundlag udbydes obligationer for knap 720 millioner kroner med en løbetid på seks år. Kuponrenten er fast på 10,5 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere