1.000 huse uden strøm i Hanstholm

Stormvejret giver trafikale problemeri Jylland, og 1.000 husstande i Hanstholm er mørkelagt, men hidtil er ingen mennesker kommet noget til

1.000 husstande i Hanstholm er uden strøm på grund af stormvejret og kommer næppe til at se Morten Olsens drenge mod USA, hvis ikke de opsøger venner i andre dele af Jylland.

Strømafbrydelsen er sket på grund af stormvejret og har indtil videre varet siden klokken 16.

Der er hidtil ikke meldt om personskader som følge af stormvejret, og det er mest trafikken, der har lidt under årets første rigtige efterårsstorm.

Samtlige jyske politikredse melder om væltede træer, og i Midt- og Vestjyllands Politikreds volder en væltet lastbil på hovedvejen mellem Thisted og Struer fortsat problemer.

Bilen har spærret vejen siden klokken 15.45, og den ventes tidligst fjernet klokken 21.

I Tjørring er dele af Holstebrovej spærret, og der er etableret omkørsel ad Tjelevej, fordi taget på en elevatorskakt truer med at blæse af.

- Vi har haft et par håndværkere ude at kigge på det, og de skulle ikke nyde noget af at stabilisere tagkonstruktionen - det var for farligt, vurderede de, siger vagtchef ved Midt- og vestjyllands Politi, Henrik Nielsen, til ekstrabladet.dk.

Længere sydpå i Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland melder politiet om skader på huse og tage, og på de kanter er en række træer væltet, uden at det dog har skabt fare for menneskers liv.

Meldingen fra det jyske lyder endvidere, at stormen er ved at løje af.

Har du haft konsekvenser af uvejret i dag? Send dine oplevelser eller billeder til os på sms 1224 eller på 1224@eb.dk

Når skaden er sket.

Ikke alle er sluppet gennem uden stormskader .

Nedenfor er Forsikringsoplysningens gode råd ved stormskader på hus. Stormskader på biler skal anmeldes til bilens kaskoforsikring.

1. Kontakt hurtigst dit forsikringsselskab. Hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp. Aftal eventuelt besøg af taksator. Skader på huset anmeldes til husforsikringen mens skader på indbo anmeldes til din indboforsikring.

2. Gør hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede den er.

3. Dæk ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.

4. Luk huller i taget eller få dem dækket over med presenning.

5. Er der udsigt til nedbør, så flyt de indbogenstande, der er umiddelbart under huller i taget, så der ikke sker vandskade på disse. Det, der ikke kan flyttes, bør dækkes med plastik. Det gælder også tæpper og trægulve.

6. Har der været/er der strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt varer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren. De fleste frysere kan godt klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

7. Kan du ikke selv klare det, så få fat i Falck, en håndværker eller andre, der kan hjælpe dig. Dit forsikringsselskab betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader.

8. Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation.

9. Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Kilde: Forsikringsoplysningen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere