Risiko for forhøjet vandstand i vadehavet

Vejret onsdag drejer i retning af blæst og kraftigt regn. DMI varsler desuden om forhøjet vandstand op til tre meter i Vadehavet og ved den jyske vestkyst

Onsdagens vejr står i efterårets tegn, når et lavtryk vil skabe kraftigt blæsevejr, der især vil ramme den sydlige og østlige del af landet. DMI har også varslet om forhøjet vandstand på op til tre meter i Vadehavet og ved den centrale del af den jyske vestkyst.

- Der ser ud til at komme et lavtryk, som vil ramme den sydlige del af landet og give blæsende vejr, og samtidig kan vi risikere, at det kulminerer med tidevandet. Det kan forhøje vandstanden med 3-3,5 meter i Vadehavet, siger vagthavende Frank Nielsen ved DMI.

Den forhøjede vandstand afhænger dog af, hvor hurtigt lavtrykket rammer landet. Hvis lavtrykket ikke rammer, mens der er højvande, vil danskerne ikke opleve noget usædvanligt, forsikrer vagthavende Frank Nielsen fra DMI.

- De skal ramme lige i øjet så og sige. I vores model kan det komme til at ske, siger vagthavende Frank Nielsen ved DMI.

Vindstødene kan i formiddagstimerne nå op på stormstyrke i den sydvestlige del af landet og vil brede sig øst over mod Fyn og Sjælland. De kystnære områder vil blive ramt af blæsevejr, der kan nærme sig orkanstyrke.

DMI understreger, at blæsevejret formentlig vil blive kortvarigt, men med meget kraftigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere