Aktion ved Bella Center bekymrer klimafolk

Det folkelige klimatopmøde, Klimaforum, vil ikke sættes i forbindelse med en større aktion ved Bella Center i december. Der er for stor usikkerhed om indholdet

En planlagt aktion ved Bella Center under klimatopmødet skaber uro hos arrangørerne bag det folkelige topmøde, Klimaforum09, der foregår samtidigt i DGI-byen. De har hidtil samarbejdet og koordineret med aktivistgrupperne.

- Vi hører forskellige rygter om, hvad der skal foregå den 16. december. Store dele af vores netværk er bekymret for den variant, der går ud på, at man vil konfrontere politikæderne omkring Bella Center, siger John Holten-Andersen, der er medlem af Klimaforum09s bestyrelse.

Climate Justice Action står bag aktionen og skriver på deres hjemmeside:

- Vi vil skubbe os ind på konferenceområdet, afbryde møderne og brug pladsen til at tale om "vores" dagsorden (...) Vi vil overkomme enhver fysisk barriere, der står i vejen for os, men vi vil ikke reagere med vold.

Tre aktører fra Klimaforum09s netværk frygter, at sammenstød med politiet alligevel vil fjerne fokus fra den gode sag.

- Hovedparten af de budskaber, som aktionen ønsker at fremføre, er vi ganske enige i, men måden at fremføre dem på vil betyde, at de vil drukne i politistave og vold, skriver formænd for organisationerne Levende Hav, Frie Bønder og Byggefagenes Samvirke i et indlæg på modkraft.dk's debatforum.

Climate Justice Action mener ikke, der er grund til bekymring.

- Vi arbejder virkelig hårdt for, at vores demonstrationskultur bliver overholdt. Folk, der deltager i demonstrationen skal forstå, at det vigtigste er budskabet. De tre herrer kan have tillid til, at vi kun vil gøre de ting, vi i forvejen har sagt, siger talskvinde Stine Gry.

Hun påpeger, at der er mange forskellige scenarier og mange overvejelser i det, men understreger, at "fysiske barrier" refererer til hegn og ikke betjente.

Klimaforum09 vil helst holdes helt ude af snakken om eventuel ballade ved Bella Center.

- Vi har rigeligt at se til med at få Klimaforum09 op at stå, og vi vil ikke bruge kræfter på at forholde os til andre aktioner andre steder i byen, siger John Holten-Andersen og understreger, at arrangementet i DGI-byen er 100 procent fredeligt og for hele familien.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere