Mindst 10 blokader i København mandag

Presset på de københavnske politikere fortsætter fra sparetrætte forældre. Forældreorganisation fortsætter blokaderne mandag på mindst 10 institutioner

Der er udsigt til nye blokader mandag, efter at forældrene i Københavns Forældreorganisation har besluttet at fortsætte protesten mod politikernes varslede besparelser. (Foto: Kristian Linnemann)
Der er udsigt til nye blokader mandag, efter at forældrene i Københavns Forældreorganisation har besluttet at fortsætte protesten mod politikernes varslede besparelser. (Foto: Kristian Linnemann)

Det milde søndagsvejr i hovedstaden har ikke formildet de mange forældre, der i sidste uge protesterede over besparelser på daginstitutionsområdet.

På et stormøde i Københavns Forældreorganisation (KFO) søndag eftermiddag var der således fuld opbakning til at fortsætte presset mod de københavnske politikere med blandt andet blokader af børnehaver og vuggestuer, oplyser presseansvarlig hos KFO, Nina Reffstrup.

Klokken 23 søndag aften havde KFO annonceret at 10 institutioner i København vil være udsat for blokade mandag morgen. Se hvilke her.

Skuffede forældre
- Forældrene er utroligt skuffede over, at politikerne endnu ikke har fundet en måde at undgå de planlagte besparelser på 47 millioner kroner, og derfor fortsætter vi med blokader mandag, forklarer Nina Reffstrup til Ritzaus Bureau og tilføjer:

- Og så har vi planlagt at møde op foran TV2 Lorry, når spidskandidaterne mandag aften mødes til debat.

Besparelserne får en runde til
Medlemmerne af Børne- og ungdomsudvalget i København mødtes fredag aften for at enes om at udmønte besparelser for 47,7 millioner kroner på daginstitutionsområdet, men mødet endte uden resultat.

I stedet skal besparelserne nu ifølge børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) op i selve budgetforligskredsen.

Her skal partilederne overveje, om besparelserne kan findes på andre områder, lød det fredag fra borgmesteren.

Skær ned på receptionerne
Han foreslår selv at finde de 47,7 millioner kroner ved eksempelvis at undlade at afdrage på gæld og skære ned på studierejser og receptioner.

Og de muligheder er KFO begejstret for.

- Forældrene vil i hvert fald gerne have at vide, om de 47 millioner kroner bliver skåret væk, før de sætter deres kryds på tirsdag, lyder den slet skjulte trussel fra Nina Reffstrup.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere