TDC køber Dongs fibernet

TDC går på opkøb. Telegiganten køber Dong Energys fibernet for 425 millioner kroner

TDC punger angiveligt ud med 425 millioner kroner for Dong Energys fibernet. (Foto: TDC)
TDC punger angiveligt ud med 425 millioner kroner for Dong Energys fibernet. (Foto: TDC)

TDC og Dong Energy har indgået aftale om, at TDC køber af 100 procent af aktierne i det nyetablerede selskab Fiber Newco, som står for drift af fibernet i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Det skriver Dong i en fondsbørsmelddelse.

- Jeg er overbevist om, at fibernettet er udgangspunkt for fremtidens kommunikationsplatform. TDC er den rette køber, idet selskabet kan være med til at give mange flere adgang til de lynhurtige bredbåndsforbindelser, digitalt tv og telefoni i høj kvalitet - kort sagt de integrerede løsninger, som kunderne efterspørger, siger koncerndirektør i Dong Lars Clausen i meddelsen.

Den samlede købspris ventes at udgøre 425 millioner kroner, hvoraf 325 millioner kroner betales kontant ved aftalens gennemførelse, mens den resterende del af købsprisen afhænger af Fiber Newcos fremtidige resultater på markedet for privatkunder.

Aftalen forventes gennemført inden udgangen af 2009. Købet af Fiber Newco ændrer ikke TDC's forventninger til regnskabsåret, hvorimod det får Dong til at sætte forventningerne lidt ned.

Resultatet efter skat påvirkes negativt med 508 millioner kroner, fordi resultat efter skat bliver påvirket af en nedskrivning i forbindelse med frasalg af fibernettet.

Dong beholder ejerskabet til en del af det overordnede fibernet, der anvendes til overvågning af driften på elnettet. Fiber Newco er som led i transaktionen givet en vederlagsfri adgang til at anvende den overskydende kapacitet i denne del af nettet, oplyser selskabet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere