Chefer fedtede med julegaver

Julegaverne fra arbejdspladsen på skrump i år

Chefen skærer kraftigt i årets gavebudget i år, selv om du måske har løbet hurtigere end nogensinde før. (Arkivfoto: Jakob Ehrbahn)
Chefen skærer kraftigt i årets gavebudget i år, selv om du måske har løbet hurtigere end nogensinde før. (Arkivfoto: Jakob Ehrbahn)

Det er ikke størrelsen, det kommer an på.

Det vil medarbejderne i flere danske virksomheder sande, når de til december får den årlige julegave fra deres arbejdsgiver, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.For selv om de fleste virksomheder trods krisen stadig vil give julegaver til deres ansatte, vil gaverne i mange tilfælde være noget mindre end tidligere.

Sådan lyder meldingen fra de firmaer, der har specialiseret sig i at sælge firmajulegaver til dansk erhvervsliv.

Halverer gavebudgettet
- Pengene sidder mere stramt i virksomhederne, og gavebudgetterne er ikke de samme. Så hvor de tidligere gav for 400 kr., giver de i år nærmere for 200-300 kr., siger Henrik Lovisendal, der på sjette år er indehaver af Firmagaveeksperten, der lever af at levere julegaver til virksomheder.

De mere skrabede budgetter kommer ironisk nok året efter, at loftet for en skattefri julegave blev hævet, så man nu må give gaver for 700 kr. inkl. moms.

Også hos konkurrenten Zirena mærker indehaver Bente Vestergaard forskellen.

- De fleste vil stadig give gaver, for medarbejderne har gjort en indsats. Men der bliver skåret lidt ned på beløbet. Nogle halverer endda, fordi det skal være en besparelse, der skal kunne mærkes, siger hun.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere