Minister lover plads til alle fængslede

Kriminalforsorgen er ved at forberede en plan for at håndtere et stort antal varetægtsfanger ved klimatopmødet

Der bliver ikke problemer med at skaffe husly til et stort antal varetægtsfængslede efter uroligheder ved klimatopmødet i december.

Det forsikrer justitsminister Brian Mikkelsen (K).

- Kriminalforsorgen har oplyst over for mig, at de har udarbejdet en beredskabsplan for håndteringen af et stort antal varetægtsfængslede ved klimatopmødet. Og jeg har fuld tillid til, at Kriminalforsorgen kan løse den opgave, siger ministeren.

I Berlingske Tidende mandag siger Dansk Fængselsforbund, at der hverken er celler eller personale til for eksempel at håndtere 500 ekstra varetægtsfængslede.

Men justitsministeren lover, at der vil være tilstrækkeligt med pladser.

- Hvis der kom et ekstraordinært stort belæg i forbindelse med meget voldsomme uroligheder, hvor aktivister brænder byen af, så ved jeg, at Kriminalforsorgen også forbereder en plan for den situation. Kriminalforsorgen er fuldt opmærksom på de udfordringer, der kan opstå, siger Brian Mikkelsen.

Han ønsker dog ikke at sætte tal på kapaciteten.

En ny lovpakke, som er hastet igennem Folketinget, giver mulighed for langt flere varetægtsfængslinger end tidligere. For eksempel skal det give mindst 40 dages fængsel, hvis man hindrer politiets arbejde, når der samtidig er uro i nærheden.

Desuden får politiet lov til at tilbageholde borgere i op til 12 timer, selv om de ikke har begået lovovertrædelser. I dag er fristen 6 timer.

Københavns Politi oplyste forleden til Ritzau, at man har lejet et sted med plads til cirka 500 anholdte, og at der kan skaffes yderligere pladser på politistationer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere