Gigantmøller i Thy er hul i hovedet

Foreningen for Bedre Miljø vil ikke have kæmpevindmøller i Thy. De har sendt et brev til EU-Kommissionen og ombudsmanden, hvor de klager over miljøministeren

Miljøministerens plan om at sætte 250 meter høje vindmøller op i klitplantager i Thy falder ikke i god jord hos de lokale. De har sendt et brev til ombudsmanden og EU-Kommissionen, hvor de klager over opstillingen af møllerne.

- Miljøministeren overtræder en række EU-direktiver og tilsidesætter god forvaltningsskik. Han har lige lavet en naturkanon, hvor Thy er et af de udsatte områder. Og nu vil han ødelægge landskabet med kæmpevindmøller. Det er hul i hovedet, siger næstformand i Landsforeningen for Bedre Miljø Henrik Svanholm.

Han understreger desuden, at ministeren overtræder paragraf 73 i grundloven, som omhandler ejendomsretten.

- Det er vindmølleindustrien, der har gavn af det her. Sundhedsministeren vil ekspropriere ejendomme for at fremme industrianlæg. Det er ikke en tilstrækkelig begrundelse for at gennemføre projektet, siger Henrik Svanholm.

I brevet sætter foreningen også fokus på, at VVM-undersøgelsen er utilstrækkelig, fordi miljøministeren ikke behandler de forslag, som de lokale folk i Thy ønsker behandlet.

En VVM-undersøgelse laver man for at afdække, hvilke konsekvenser det kan få for miljøet, hvis man f.eks. anlægger nye veje eller opstiller tonstunge vindmøller.

Interesseorganisationer, herunder Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund samt Dansk Ornitologisk Forening, har også udtalt modstand mod projektet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere