Verdens sultende lades i stikken

Der var mange pæne ord om behov for handling, men verdens sultende må se langt efter de penge, der kan lindre deres lidelser

Deltagerne i FN's Sult Topmøde i Rom siger, at de vil "handle hurtigt" for at bekæmpe sulten i verden, men de kom under beskydning fordi de ikke vil love flere penge eller sætte en tidsfrist for, hvornår sulten skal udryddes.

FN skønner, at 1,2 milliarder mennesker verden over sulter. Det er et rekordhøjt antal.

Mens pave Benedikt XVI ved topmødet langede ud mod kornspekulanternes "grådighed" erklærede topmødedeltagerne, at sult "er en uacceptabel skamplet på en sjettedel af verdens befolknings liv, levevilkår og værdighed".

Men udkastet til topmødets slutdokument indeholder ingen finansielle forpligtelser, selv om det opfordrer de rige lande i verden til at leve op til deres løfte fra G8-topmødet i Italien tidligere på året. Her lovede G8-landene at give 20 milliarder dollar (knap 100 milliarder kr.) i hjælp i løbet af de kommende tre år.

Slutdokumentet nævner heller ikke den tidsfrist, som FN har sat til 2025 for, hvornår sulten i verden skal være udryddet.

Omkring 60 stats- og regeringschefer deltager i Sult Topmødet, men lederne for verdens rigeste lande glimrede ved deres fravær.

Da FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, åbnede topmødet huskede han deltagerne på, at verdens befolkning i 2050 vil være vokset til ni milliarder mennesker. Han sagde - Den fødevarekrise, vi har i dag, er et opvågningskald for i morgen. Vi ved, at vi er nødt til at dyrke 70 procent mere mad i 2050, men samtidig bliver klimaet mere og mere uforudsigeligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere