Politisk krav om assistance til politiet

Psykiatere, læger og sygeplejersker skal bistå politiet, når psykisk syge tvangsindlægges, mener oppositionspartier

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og De Radikale foreslår, at psykiatere, læger og sygeplejersker skal bistå politiet under tvangsindlæggelser af psykisk syge.

Forslaget kommer efter fredagens konfrontation i Aalborg, hvor en psykisk syg mand blev dræbt efter at have såret to politifolk under en tvangsindlæggelse.

- Politiet er nødt til at indse, at de har brug for hjælp til at håndtere de situationer. Derfor kræver vi, at det bliver obligatorisk med udrykningsteams. Psykiatere og psykologer går ikke i panik over for sindslidende, som på deres side kan blive rigtigt bange og reagere uforudsigeligt, når de får huset fuldt af uniformerede politifolk, siger SF's psykiatriordfører, Özlem Cekic.

Hun nævner, at netop sådan et udrykningsteam havde held med at pacificere en psykisk syg mand på Nørrebro i København natten til mandag - uden at nogen kom fysisk til skade.

- Men det kræver selvfølgelig, at justitsministeren er med på idéen, siger Özlem Cekic.

Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, spørger også som følge af sagen fra Aalborg justitsminister Brian Mikkelsen (K), om han vil støtte udviklingen af en 'form for retspsykiatrisk behandlerteam'.

Initiativet bakkes op af De Radikale. Psykiatriordfører Anne Marie Geisler siger, at det bør undersøges, om politifolkene er godt nok uddannet til at håndtere meget syge mennesker.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere