Arla bygger verdens største mejeri

Som led i sine engelske vækstplaner er Arla Foods klar til at bygge verdens største mejeri uden for London. Det kan håndtere en milliard liter mælk

Aral bygger nu verdens største mejeri. (Arkivfoto: Arla)
Aral bygger nu verdens største mejeri. (Arkivfoto: Arla)

Arla Foods vil bygge verdens største konsummælksmejeri. Mejeriet bliver fire gange større end de største danske mejerier og skal ligge i udkanten af London. Arla Foods UK sætter nu gang i et forprojekt om mejeriet, som får en kapacitet til en milliard kilo mælk om året.

Projektet ligger i forlængelse af Arla Foods’ tidligere annoncerede planer om at investere yderligere i England som en del af virksomhedens vækststrategi.

Det nye supermejeri bliver det største og mest teknologisk avancerede konsummælksmejeri i verden. Mejeriet ventes at stå færdigt i 2012 og skal være i særklasse med hensyn til effektivitet og miljømæssige standarder.

Det forventes, at mejeriet vil beskæftige ca. 500 ansatte inden for produktion, distribution og administration.

- Arla Foods bygger en langsigtet og bæredygtig fremtid på det britiske marked, som etableringen af det nye mejeri også viser. Mejeriet skal bygges med den mest moderne teknologi og være det mest effektive og miljøvenlige mejeri i verden, siger koncerndirektør Peter Lauritzen, Arla Foods UK, i en pressemeddelelse.

De detaljerede planer præsenteres for Arla Foods’ bestyrelse i den første del af 2010.

- Vi har allerede et førende mejerianlæg i Stourton, Leeds, og det nye mejeri vil være i en hel ny liga, når det gælder produktion af mejeriprodukter, siger Peter Lauritzen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere