Elever bliver snydt for undervisning

Det for dårligt, mener ministeren

Hvis Emma og Lucas har svært ved at lære at læse, skyldes det muligvis, at de langtfra får det antal dansktimer, som undervisningsminister Bertel Haarder (V) kræver.

Kommunerne sparer på skoleområdet, og det betyder, at antallet af elever, der bliver snydt for undervisningstimer i folkeskolen, er steget drastisk de seneste år. Hver tredje elev har for få timer, og det er især dansktimerne, de bliver snydt for.

Det viser tal fra Undervisningsministeriet.

Værst går det ud over eleverne i 1.-3. klasse. Her må mere end hver anden gå hjem fra skole uden at have haft det antal timer, politikerne har sat som minimumskrav. Og minimumstimetallet ligger endda langt under det vejledende timetal, som kravene til den faglige indlæring er beregnet ud fra.

Andelen af elever, der bliver snydt for timer, er mere end fordoblet siden 2004. Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, finder det helt grotesk, at Folketinget vedtager et vejledende timetal, og at eleverne derefter ikke engang har det timetal, som der minimum kræves.

– Det hænger simpelthen ikke sammen, at hver anden elev fra 1.-3. klasse ligger under minimumsgrænsen. Det er jo sådan set en lov. Vi kan jo heller ikke sige, at halvdelen af gangene må vi gerne køre over for rødt, siger han.

Undervisningsminister Bertel Haarder er enig i, at eleverne skal have deres timer. Han har derfor bedt kommunerne stramme op.

– De elever, der ikke har fået timer nok, skal have ekstra timer i den kommende tid i de fag, hvor de mangler. Der skal kompenseres, og det ved kommunerne, vi vil forlange, siger undervisningsministeren.

Du kan se, hvordan det ser ud med dansktimerne i din kommune i Ekstra Bladet lørdag0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere