'Helst ingen opkast'

Der skal ikke meget til at vælte læsset, så pressede som pædagogerne er, siger københavnske forældre. - Helst ingen opkast, lyder bønnen

Forældre til børn i Saxogården i Dannebrogsgade på Vesterbro sad også blokadevagt fredag morgen. (Foto: Kristian Linnemann)
Forældre til børn i Saxogården i Dannebrogsgade på Vesterbro sad også blokadevagt fredag morgen. (Foto: Kristian Linnemann)

NØRREBRO (ekstrabladet.dk): 'Forældre-blokade mod vanvittige besparelser', står der på banneret.

Pædagogerne sad udenfor i den bidende novemberkulde, mens forældrene fra morgenstunden havde stået i vindfanget og blokerede Dosseringens Vuggestue på Nørrebro i København.

Klokken 12 i dag mødes børne- og ungeudvalget på Københavns Rådhus for at finde en løsning på de varslede besparelser.

- Vi tager ind til rådhuset og afleverer 'den gyldne nøgle' - til det gode børneliv. Og så afleverer vi en vissen blomst og en frisk, smuk blomst. Så kan de (politikerne, red.) jo selv beslutte sig for, hvilken de vil tage, siger Jeannette Thillerup, der er leder i Dossering, til ekstrabladet.dk.

Forældrene gider ikke mere, siger hun. - De ringer og siger, at det er fantastisk, det vi gør.

- Men vi kan ikke sidde på hænderne og vente. Vi ved kun, at der kommer besparelser. Ikke hvordan de bliver udmøntet, siger Michala Heering Brinck, der selv er mor til et barn i institutionen i Ewaldsgade.

Skal spare 1,5 mio. kroner
Da ekstrabladet.dk. var forbi, sad hun i vindfanget sammen med en håndfuld andre forældre, som alle er bekymrede for, hvad der kommer til at ske på børneområdet.

- Der er skåret så langt ind til benet, at det er helt angstprovokerende, siger Jonas Heidemann, en af de fremmødte fædre.

Dosseringen skal spare 1,5 mio. kroner ud af et budget på 11 mio.

- Det vil betyde to pædagoger til 13 børn efter klokken 12, når børnene skal op efter lur, spise og skiftes. Så skal der ikke meget til at vælte læsset for to pædagoger, siger Michala Heering Brink.

- Helst ingen opkast, griner Rikke Mandrup Hansen. Men scenariet er alvorligt ment.

Hun bakkes op af Jeannette Thillerup.

- Det er meget vigtigt for os, at der er gode midler til rådighed, så forældrene føler sig trygge, i stedet for at de kommer til at se os nedslidte og stressede, når de afleverer deres børn siger hun.

Dagens afgørende møde i Københavns Kommunes børne- og ungeudvalg ventes afsluttet klokken 13.

1 af 3 Københavnske forældre gik fredag morgen 'tiggergang' for at demonstrere deres utilfredshed over udsigten til flere besparelser på børneområdet. Her er det ved Hovedbanegården. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 3 Forældrene til børn i Dosserings Vuggestue på Nørrebro i København sørgede for, at pædagogerne (med lederen Jeanette Thillerup midt i billedet) ikke kunne komme på arbejde i dag. - Vi står her hele dagen, lød beskeden fra de fremmødte fædre og mødre. (Foto: Kristian Linnemann)
3 af 3 Forældre til børn i Saxogården i Dannebrogsgade på Vesterbro sad også blokadevagt fredag morgen. (Foto: Kristian Linnemann)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere