Hospitalsansatte fyret for røg på p-plads

Hvidovre Hospital har fyret to sosuassistenter, der røg på på hospitalets parkeringsplads

Rygning på parkeringspladsen kostede de to sosuassistenter jobbet. (Arkivfoto: Colourbox)
Rygning på parkeringspladsen kostede de to sosuassistenter jobbet. (Arkivfoto: Colourbox)

Fyresedler rammer rygere på Hvidovre Hospital, hvor de ansatte ikke må tænde en smøg, pibe, cigar eller cerut på hospitalets matrikel. To kvindelige sosuassistenter fik sparket, efter at hospitalets daværende hospitalsdirektør opdagede dem ryge i arbejdstiden trods tidligere advarsler.

Derefter røg de to kvinder hurtigt ud fra hospitalet.

Den hårde linje er nødvendig, siger hospitalets lægelige direktør, Torben Mogensen, til DR Nyheder.

- Det er åbenbart meget vanskeligt at overholde rygereglerne, og hvis vi ikke er konsekvente, så ville vi ikke kunne få medarbejderne til at overholde rygereglerne, siger han.

De to fyrede kvindelige rygere var overraskede over fyresedlen, siger deres tillidsmand, Elsebeth Bjørnkjær, som er fællestillidsmand for hospitalets sygehjælpere og sosuassistenter.

- De havde måske ikke regnet med, at det ville ende med en opsigelse. Men de vidste godt, at skulle man følge reglerne, så kunne det ske. Jeg synes da, det er rigtig ærgerligt, men jeg har ikke nogen gode argumenter imod det. For det var offentliggjort, at det kunne få tjenstlige konsekvenser, siger hun.

Yderligere en er blevet fyret for at trodse rygeforbuddet. Den sag ligger længere tilbage, og der var det en portør, som røg ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere