Massiv modstand mod madordning i Århus

Maden er så dårlig, at forældrene ikke vil byde deres børn at spise den. I stedet smøre de selv madpakker. Institutioner dumper obligatorisk madordning i Århus

Århus er én ud af fire kommuner, der allerede nu har indført den madordning, som er obligatorisk i landets børnehaver og vuggestuer fra januar 2011. Men ordningen er langtfra en succes. Af 64 adspurgte institutioner i kommunen ønsker 70 procent at skippe ordningen og gå tilbage til madpakkerne, viser en undersøgelse, ifølge DR Nyheder.

- Vores undersøgelse viser, at der er stor utilfredshed med ordningen. At den har givet dårligere kvalitet i maden. At der er pædagogisk personale, der bruger rigtig meget tid i køkkenet, hvilket betyder, at der næsten konstant mangler en hel person på stuen, fortæller Mette Bach Larsen, talsmand for forældrenævnet i Århus Kommune, som har lavet rundspørgen ved cirka en femtedel af kommunens børnehaver og vuggestuer.

Fra august har forældrene i kommunen betalt 469 kroner ekstra per barn på grund af mad i institutionen. Og det medfører, at børnene får en flad frokost til 15 kroner om dagen, inklusive transport, arbejdsløn og råvarer. I Børnehuset i Trøjborg betyder det, at langt størstedelen af forældrene smører madpakken selv, selvom de også betaler for de flade rugbrødsmadder fra et cateringfirma.

- Det var simpelthen så dårligt, at vi til sidst ikke ville tilbyde vores børn den mad mere. Det, de får, er en papirpose med tre flade klemmer i, fortæller forælder Lone Johannesen, som gav madordningen en chance i en måned.

Århus Kommune har fået et tilskud fra staten på 22 millioner kroner om året til madordningen. Men pengene skal ifølge kommunens egen budgetaftale bruges til at dække huller i institutionernes kasser efter massive besparelser.

Hvis institutionerne vil have flere penge til maden, må de skære i pædagogtimer eller droppe udflugter.

0 kommentarer
Vis kommentarer