Femten blokader mod børneinstitutioner

Forældre på foreløbig femten daginstitutioner i Københavns Kommune har varslet blokade fredag morgen. Se her, hvilke institutioner, der er spærret for pædagoger og børn

Forældre blokerer fredag morgen en række institutioner i København. Her er en tidligere forældreblokade fra 2006. (Foto: Jens Dresling)
Forældre blokerer fredag morgen en række institutioner i København. Her er en tidligere forældreblokade fra 2006. (Foto: Jens Dresling)

Tirsdag strejkede pædagogerne på cirka 330 institutioner i København. Og fredag får en del københavnere igen brug for bedsteforældre eller babysitter - nu er det blot forældrene selv, der blokerer institutionerne.

Det gør de i sympati med pædagogerne, der står til at blive udsat for en besparelse på næsten 48 millioner kroner i næste budget.

- Det kan jeg slet ikke acceptere, siger Carina Ottosen til ekstrabladet.dk om udsigten til besparelserne.

Hun er selv forælder i en institution i Sydhavnen, og i morgen står hun blokadevagt sammen med andre forældre til børn i institutionen.

- Jeg har også været blokadevagt for et par år siden, og det hjalp. Nedskæringerne blev om ikke droppet, så rykket, siger hun håbefuldt.

Foreløbig har femten institutioner meldt blokade gennem KFO, Københavns Forældreorganisation. Det drejer sig om:

Bifrost
Caroline Amalies Integrerede
Dosseringen
Garvergården
Grønrisvej
Den Gule Prik
Kastaniehuset
Solbakken
Murergården
Mælkevejen
Saxogaarden
Stubmølle Gården
Tømrergade
Vartov
Vindsuset

I alt vil forældre fra omkring 50 institutioner deltage i protesterne. Dem, der ikke laver blokade, deler flyers og kaffe ud og lave aktioner som protest mod den planlagte besparelse. Blandt andet vil forældrene sætte pædagoger til salg og indrette 'børneparkering' for at vise deres utilfredshed.

Ifølge KFO kan der sagtens melde sig flere institutioner til inden fredag morgen. Følg med her på siden og på KFOs side om blokaderne . KFO opdaterer desuden på Facebook.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere