38 dræbt af snestorm i Kina

4,7 millioner mennesker berørt af flere dages snestorm, der har ført til evakuering af 158.000 personer

En mand har reddet nogle få af sine ejendele fra sin bil, der er begravet under den kollapsede bygning i baggrunden. (Foto: AP)
En mand har reddet nogle få af sine ejendele fra sin bil, der er begravet under den kollapsede bygning i baggrunden. (Foto: AP)

Et for årstiden overraskende snevejr har indtil videre kostet 38 mennesker livet og afstedkommet skader for en halv milliard dollars i skader i det nordlige Kina, rapporterer Kinas indenrigsministerium.

Snevejret begyndte den 9. november, og 19 af de dræbte er omkommet i trafikulykker.

Det er det værste snevejr i regionen siden man begyndte at registrere vejrforholdene i 1949.

7.000 bygninger styrtet sammen
Mere end 4,7 millioner mennesker er blevet berørt af uvejret, der har fået 7.000 bygninger til at styrte sammen og ødelagt mere end 120.000 hektar landbrugsafgrøder. 158.000 mennesker er blevet evakueret på grund af snestormen.

Mindst to personer er omkommet på grund af kollapsede bygninger - herunder en kantine på en skole, der bukkede under for snemasserne.

Hovedstaden Beijing, der ligger i hjertet af det ramte område, er blevet ramt af tre snestorme i træk de seneste dage, hvilket har resulteret i trafikkaos uden lige og massive aflysninger eller forsinkelser på flytrafikken ind og ud af hovedstaden.

I de omkringliggende provinser Hebei, Shanxi, Shaanxi, Shandong og Henan er veje og mange offentlige bygninger lukket, og redningsmandskab har undsat borgere, der er sneet inde i deres hjem.

Sidste år blev både det østlige og sydlige Kina ramt af uventede snestorme, som kostede 80 mennesker livet og forårsagede skader for flere milliarder dollars.

1 af 2 Så skal der skrabes sne - som her i Taiyuan i Shanxi-provinsen, hvor arbejdere er ved at klargøre en stribe varevogne. (Foto: AP)
2 af 2 En mand har reddet nogle få af sine ejendele fra sin bil, der er begravet under den kollapsede bygning i baggrunden. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere