Daginstitutioner bliver blokeret fredag

Pædagoger og forældre blokerer fredag daginstitutioner i København, fordi de ikke kan få at vide, hvordan politikerne vil spare 47,7 millioner på området

Pædagoger og forældre blokerer fredag daginstitutioner i København i frustration over ikke at vide, hvor politikerne har tænkt sig at svinge sparekniven over området.

47,7 millioner kroner skal der spares væk på daginstitutionsområdet, og pædagoger og forældre kan kun gisne om, hvordan de vil blive ramt.

- Vi er bekymrede over ikke at kunne få svar, siger Nina Reffstrup, bestyrelsesmedlem og politisk ansvarlig i Københavns Forældreorganisation.

Pædagoger bebudede mandag strejke på cirka 330 kommunale daginstitutioner i København, fordi Børne- og Ungdomsudvalget ville finde besparelsen i daginstitutionernes kompensationsordning. Mandag aften besluttede udvalget at finde pengene andetsteds.

- Men vi er lige vidt, for vi ved, at de skal findes på børneområdet, understreger Reffstrup. Hun peger på, at mange forældre hellere vil betale mere for pasningen lige nu, end de vil se antallet af pædagoger skrumpe ind.

Fredag formiddag vil ledere af københavnske daginstitutioner møde frem på Københavns Rådhus, hvor Børne- og Ungdomsudvalget holder møde, og som protest mod besparelserne aflevere nøglerne til deres institutioner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere