Afrika behøver milliarder

Afrika skal hvert år de kommende 10 år fordoble investeringerne i infrastruktur, ellers halter kontinentet bagud, siger Verdensbanken

De afrikanske lande syd for Sahara er nødt til at fordoble deres investeringer i veje, vand- og energiforsyning, hvis de vil klare sig i en globaliseret verden.

Det fremgår af en ny rapport fra Verdensbanken, som er offentliggjort onsdag.

Her hedder det, af de 24 lande syd for Sahara i de kommende ti år skal investere 462 milliarder kroner årligt i infrastruktur. Det er dobbelt så meget, som der bruges i dag.

Verdensbanken konstaterer, at Afrika er det område i verden, der har den ringeste infrastruktur. Vejene er hullede, og vandforsyningen er utilstrækkelige på store del af kontinentet. Navnlig elforsyningen er et alvorligt problem. Strømsvigt er hyppige, og rapporten anbefaler, at halvdelen af de 462 milliarder kroner anvendes til at modernisere elforsyningen.

Problemet er, at Afrika ikke er klar til at håndtere så store investeringer.

- Rapporten viser, at flere pengeinvesteringer uden samtidig at tackle ineffektiviteten vil være som at hælde vand i en hullet spand, siger Verdensbankens leder i Afrika, Obiageli Ezekwesili.

Fremskridt kræver blandt andet reformer og uddannelse af ledere, siger Verdensbanken.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere