Det er blevet lettere at snyde i skat

Store grupper af lønmodtagere bliver aldrig undersøgt af Skat, og antallet af klager over skatteregningen er da også styrtdykket på fire år

Har du glemt at opgive indtægten fra dit bijob eller gevinsten fra din aktiehandel? Har du arbejdet sort i måneskinnet? Ingen grund til panik.

Som et led i skattemyndighedernes nye strategi er der ifølge Politiken torsdag skruet så langt ned for kontrollen med helt almindelige lønmodtagere, at der i realiteten er dømt kontrolfri zone, mener flere eksperter:

- Vi må nok konstatere, at der nu er store grupper af lønmodtagere, som Skat aldrig får undersøgt, siger Bo Sponholtz, partner i revisionsselskabet PricewaterhouseCoopers, til avisen.

Som et tegn på udviklingen styrtdykker borgernes klager over skatteregningen. I år har godt 1000 borgere indtil videre afleveret en klage i et af landets skatteankenævn. I 2005 modtog ankenævnene langt over 7000 klagesager.

- Når man skærer ned på kontrollen, betyder det, at færre får forhøjet deres skattepligtige indkomst og dermed får en efterregning fra Skat. Derfor vil der helt naturligt være færre, der føler, at de har noget at klage over, siger Skats ankenævnschef, Bent Madsen.

Skats produktionsdirektør, Steffen Hansen, afviser over for Politiken, at den ændrede strategi har forringet skattekontrollen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere