Minikjole-elev ikke bortvist alligevel

20-årig universitetsstuderende blev bortvist, fordi hun var for sexet klædt - nu får hun lov til at læse videre

Pigen i minikjolen må alligevel gerne komme i skole. (Foto: Youtube)
Pigen i minikjolen må alligevel gerne komme i skole. (Foto: Youtube)

20-årige Geisy Arruda, som i sidste måned blev bortvist fra Bandeirante Universitet i Brasilien, fordi hun kom i skole i en lidt for sexet minikjole, er nu blevet taget til nåde igen.

Universitetet, der ligger lidt uden for millionbyen Sao Paulo, har meddelt, at man omstøder beslutningen om at bortvise Arruda efter protester fra offentligheden.

Vi var modige
Alligevel forsvarer skoleledelsen den første beslutning.

- Universitetsrådet var meget modigt, fordi det håndhævede universitetes regler, på trods af al opmærksomheden. Beslutningen om at tage eleven tilbage betyder ikke, at man har indrømmet en fejl, men at man har set sagen fra et andet perspektiv, siger viceskoleinspektør Ellis Brown til CNN.

Ifølge viceskoleinspektøren var problemet ikke selve kjolen, men Arrudas opførsel. Ifølge skolen var hun provokerende, fordi hun gik og trak kjolen op og viste sig frem. Det benægter hun dog selv at have gjort.

Blev kaldt luder
Den lille kjole har skabt stor opstandelse i Brasillien, hvor der blandt andet har været adskillige demonstrationer - og moddemonstrationer - foran skolen.

Ikke mindst har det vakt opsigt, at Geisy Arruda blev mobbet og truet af sine medstuderende, som ellers hører til et folkeslag, som ikke ligefrem er kendt for at være generte ved festlige lejligheder.

Arruda blev kaldt blandt andet kaldt luder af de andre studrende, og da hun blev ekskortereret ud af seks bevæbnede politifolk kunne hun konstatere, at hendes bil var blevet smadret.

Jeg vil bare studere
Alligevel vil hun nu tilbage på skolen.

-Jeg vil ikke være skyld i flere problemer. Jeg vil bare studere. Jeg vil have muligheden for at gå ind i et klasseeværelse, læse, lave prøverne og gå videre til næste time, siger hun ifølge CNN.

Arruda kunne komme tilbage på skolen fra i går. Hun har dog endnu ikke vist sig, men hendes advokat forsikrer, at hun har planer om at gå i skole meget snart.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere