Firmaer bange for EU-nummerplader

Langt flere private bilister end firmaer vælger de nye EU-nummerplader. Firmaerne er bange for at reklamere for EU, siger erhvervsorganisationer.

Erhvervslivet nøler med at skilte med EU på nye firmabilers nummerplader, sådan som alle bilister og motorcyklister har fået mulighed for i den seneste måneds tid.

Nogle af firmaerne er nemlig bange for at støde kunderne ved at reklamere for EU, siger Håndværksrådet på baggrund af meldinger fra medlemsvirksomhederne.

Også en anden organisation, Dansk Erhverv, skønner, at mange firmaer foretrækker at fremstå som politisk neutrale i det følsomme EU-spørgsmål.

17,8 procent af privatbilisterne fravalgte i sidste uge det blå EU-bomærke med gule stjerner og DK-landeforkortelsen, da de fik en ny, hvid nummerplade. Det viser Skat's opgørelse over 7344 nye indregistreringer.

Men for gule pladers vedkommende var fravalgt af det nye EU-bomærke på hele 31 procent og for papegøjeplader på 24,2 procent. Begge slags vælges typisk til firmabiler.

Her var nej'et til EU endog større i den første uge fra starten den 12. oktober. Da var fravalget af EU-bomærket på gule plader på hele 44,9 procent og på 42,7 procent for papegøjeplader.

Også motorcyklisterne er ret afvisende over for de nye EU-nummerplader. Dem fravalgte 39,1 procent i sidste uge.

Andelen af både privatbilister og firmaer, som fravælger EU-nummerpladerne, har dog været støt faldende siden starten.

Prisen for en EU-nummerplade og en almindelig nummerplade er den samme.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere