Nu tager Forsvars-Tim sig af Afrika

Den tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen bliver kommandant for tre mand i Djibouti

Tim Sloth Jørgensen tjener ifølge Ekstra Bladets oplysninger 1.290.000 kroner årligt - og så kommer der selvfølgelig pension oveni. (Foto: Linda Johansen)
Tim Sloth Jørgensen tjener ifølge Ekstra Bladets oplysninger 1.290.000 kroner årligt - og så kommer der selvfølgelig pension oveni. (Foto: Linda Johansen)

Veteranpolitik og Afrika.

Det bliver de to hovedopgaver, som den tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen skal beskæftige sig med som kommitteret i Forsvarsministeriet.

Det fremgår af svar, som Forsvarsministeriet har sendt til SF’eren Pernille Frahm.

– Jeg troede, at Forsvaret allerede havde folk, der tog sig af de opgaver, siger Pernille Frahm.

– Det virker, som om at han hverken skal ses eller høres de næste to år, før han skal pensioneres, siger hun om Tim Sloth Jørgensen, der forlod Forsvaret efter jægerbog-skandalen.

Som 58-årig betragtes Tim Sloth Jørgensen allerede som veteran i Forsvaret, men som tidligere flådeofficer burde han have gode forudsætninger for at vurdere, hvordan søværnet kan være med til at dæmme op for piraterne ud for Afrika.

Den danske indsats i Afrika består i, at vi sammen med Norge, Sverige og Finland indgår i et FN-samarbejde med titlen ’Task Force Afrika’.

De fire nordiske lande uddanner østafrikanske soldater.

I øjeblikket er der tre danske officerer i Djibouti, hvor de er med til at lede en feltøvelse.

Aaen: Ikke i orden
Enhedslistens Frank Aaen mener, at Forsvarsministeriet er ved at indføre en slags ’før-efterlønsordning’:

– Tim Sloth Jørgensen går en meget stille periode i møde. Jeg har svært ved at se, hvor han kan gå ind og støtte de nuværende folk, der allerede er i Afrika.

– Det ser ud til, at han helst ikke skal røre en finger, så han nu får tid til at forberede sig på, hvad han skal lave, når han officielt pensioneres.

– Det er en ordning, som alle andre danskere også bør have mulighed for få. Hvorfor skal det altid være topfolkene i ministerier og lignende, der kan få den slags, spørger Frank Aaen.

Tim Sloth Jørgensen kommer absolut ikke til at sulte de næste to år.

Han bliver fortsat aflønnet som admiral i lønramme 41.

Det betyder ifølge Ekstra Bladets oplysninger en løn på 1.290.000 kroner.

Hertil skal lægges pension, så Tim Sloth Jørgensens samlede årsløn bliver knap 1,5 millioner kroner for at være kommitteret i Forsvarsministeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere